Vegetable Soup
Product Details | |
Product Code | RRC201 |
Types of products | International |
Weight | 500 grams |
Description | All Size |
Material | The Best Material |
Vegetable Soup Recipe
Ingredients:
- Water - 4 cups
- Carrot - 1/2 cup (finely chopped)
- Cabbage - 1/2 cup (shredded)
- Green beans - 1/4 cup (chopped)
- Green peas - 1/4 cup
- Sweet corn kernels - 1/4 cup
- Ginger - 1 tsp (grated)
- Garlic - 2-3 cloves (finely chopped)
- Butter or oil - 1 tbsp
- Cornflour - 2 tbsp (dissolved in 2-3 tbsp water)
- Soy sauce - 1 tbsp
- Vinegar - 1 tbsp
- Black pepper powder - 1/2 tsp
- Salt - to taste
Instructions:
Prepare the Vegetables:
Finely chop all the vegetables and set them aside. Dissolve cornflour in water to make a smooth slurry.Sauté Aromatics:
Heat butter or oil in a pan. Add ginger and garlic, and sauté for a minute until aromatic.Cook Vegetables:
Add carrots, cabbage, beans, peas, and sweet corn. Sauté for 2-3 minutes.Add Water:
Pour in 4 cups of water and bring it to a boil.Thicken the Soup:
Gradually add the cornflour slurry while stirring. Cook until the soup thickens slightly.Add Flavor:
Mix in soy sauce, vinegar, black pepper, and salt. Simmer for 2-3 minutes.Serve Hot:
Serve the soup hot, garnished with fresh coriander or spring onions if desired.
Keywords:
- Vegetable soup recipe
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- Comfort food
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वेज सूप रेसिपी
सामग्री:
- पानी - 4 कप
- गाजर - 1/2 कप (बारीक कटी हुई)
- पत्तागोभी - 1/2 कप (बारीक कटी हुई)
- बीन्स - 1/4 कप (बारीक कटी हुई)
- मटर - 1/4 कप
- मकई के दाने (स्वीट कॉर्न) - 1/4 कप
- अदरक - 1 चम्मच (कद्दूकस किया हुआ)
- लहसुन - 2-3 कलियां (कटी हुई)
- मक्खन या तेल - 1 चम्मच
- कॉर्नफ्लोर - 2 चम्मच (2-3 चम्मच पानी में घोल लें)
- सोया सॉस - 1 चम्मच
- सिरका - 1 चम्मच
- काली मिर्च पाउडर - 1/2 चम्मच
- नमक - स्वादानुसार
विधि:
तैयारी:
सभी सब्जियों को बारीक काट लें। कॉर्नफ्लोर को थोड़ा पानी में घोलकर अलग रखें।सब्जियों को भूनें:
एक कढ़ाई में मक्खन या तेल गरम करें। उसमें कटी हुई अदरक और लहसुन डालें और हल्का भूनें।सब्जियां डालें:
गाजर, पत्तागोभी, बीन्स, मटर और मकई डालकर 2-3 मिनट तक भूनें।पानी डालें:
अब 4 कप पानी डालें और इसे उबाल आने तक पकाएं।कॉर्नफ्लोर डालें:
जब पानी में उबाल आ जाए, तब उसमें घुला हुआ कॉर्नफ्लोर डालें। इसे अच्छे से मिलाएं और गाढ़ा होने तक पकाएं।मसाले डालें:
सोया सॉस, सिरका, काली मिर्च पाउडर और नमक डालें। 2-3 मिनट तक पकाएं।सूप तैयार है:
इसे गरमागरम सर्व करें।
सुझाव:
- ऊपर से हरा धनिया या हरे प्याज के पत्ते डालकर सजाएं।
- इसे ब्रेड स्टिक या गार्लिक ब्रेड के साथ परोसें।